KURZ GTAC

Vážení zákazníci, kamarádi střelci,


spousta z vás určitě zaznamenala, že v Čechách je pořádáno několik kurzů pro střelbu z pušek na dlouhé vzdálenosti. Nebudu zde řešit, který kurz se jakou tematikou přesně zabývá.
Byl jsem pozván Martinem Šlaichrtem na jeho kurz GTAC pořádaný začátkem května 2018 na Bzenecké střelnici jako pozorovatel a doprovodný program. Kdo z účastníků chtěl, mohl shlédnout a osahat si odstřelovačky značek ORSIS, VICTRIX ARMAMENTS a RITTER&STARK.
Bzenecká střelnice je krásný areál. Střelba od pistolí až po snajperky na vzdálenost 800 m. Celé čtvrteční dopoledne jsem sledoval Martinův výklad teorie. Paráda. I když jsem poslouchal věci mně známé, vůbec jsem se nenudil, naopak. Kolem poledního nám navíc přivezli na střelnici výborný oběd. Po 2. hodině odpolední jsem se odebral na 800 m, kde jsem se dostatečně vyblbnul. Oficiální účastníci kurzu měli po teoretické pasáži první část střeleckého výcviku – nastřelení zbraní na podmínky střelnice a potom ukázkový dynamický trénink na dovednostní položky. Následně po ukončení střeleckých hodin je čekalo „sušení“ – jak správné polohy pro střelbu v leže, tak i nestabilní polohy z různých překážek. A jako klasicky byl večer zakončen příjemným posezením u grilu. Když tento výcvik ukončili, byli sice znavení, ale na jejich tvářích byla vidět spokojenost. Další program pokračoval v pátek celý den dynamickou střelbou a rozehrami až do vzdálenosti 800m.
Co říci závěrem. Všem nadšencům odstřelovaček velmi rád kurz GTAC doporučím. Martin se o své svěřence stará znamenitě. Udělejte si 2 dny volna, utraťte nějaký peníz a vraťte se domů s novými zkušenostmi a prima zážitky.


Vše o kurzech naleznete na https://www.gtac.cz/


Děkuji za pozornost. Aleš Chudoba