S VICTRIXem poprvé na střelnici

S VICTRIXem poprvé na střelnici

Vážení zákazníci, kamarádi střelci,

19.12.2016 jsme přivezli do Čech 7 pušek značky VICTRIX ARMAMENTS. Jedná se o špičkové sportovní a taktické pušky italského výrobce. Po necelém měsíci, co máme zbraně na skladě nás velmi těší Váš zájem. Připravují se články do časopisů Zbraně a náboje a Střelecká revue. Ve volných chvílích, kterých nemám mnoho, jsem se snažil s puškami seznámit. Úroveň dílenského zpracování je dech beroucí. Italové umí spojit precizi s designem a výsledek stojí za to. Všechny pušky jsou osazeny hlavněmi Benchmark.

Pušky VICTRIX jsou naprostou novinkou v Čechách. Samozřejmě jsem byl zvědavý a 1 kus jsem nasadil jako předváděcí zbraň. Konkrétně se jedná o jednoranný model F-CLASS OPEN v ráži 6,5x55 SE, délka hlavně 32“, stoupání 1:8“. 13.1.2017 jsem vyrazil na střelnici do Ludvíkovic. Začal jsem municí Sellier z řady MATCH KING. Bohužel tato munice mívá tvrdší zápalky a pušce se to nelíbilo. Vzal jsem tedy vlastní laborované náboje. Měl jsem k dispozici 3 série po 10 nábojích. Po 5-ti ranách jsem prováděl čištění hlavně. posledních 10 ran bylo vystřeleno na jeden zátah.
Počasí na střelnici nebylo nic moc. Teplota 1 – 3°C, vítr 1 – 4 m/s. Chvílemi padal hustý sníh. I mně chvilku trvalo, než jsem si trochu zvykl na novou pušku. Zároveň jsem se snažil všechny výstřely měřit na radarových hradlech. Takže podmínky nic moc. Na 100 m to nebylo špatné, ale stále mi to nepřišlo 100%. Zbyly mi 2 navážky po 5-ti ranách. Spočítal jsem korekci na 300 m a šel to zkusit. 1 rána jako nástřel a 4 na soustřel. Do toho mi začalo sněžit a přidal se vítr.
1. nástřelka – dva dvoustřely vzdálené od sebe cca 4 cm.
2. nástřelka – trojstřel v centru a čarová desítka v půl desáté. Jestli jsem ji strhl nebo ji vzal vítr, se už nedozvím. Největší naměřená vzdálenost mezi vnějšími okraji zásahu je 36 mm. Foto terče přidávám.

Já osobně jsem z první návštěvy střelnice nadšený. Pušky VICTRIX ARMAMENTS nejen fantasticky vypadají, ale také fantasticky střílí. Budou velmi důstojným společníkem ruským puškám ORSIS, které se nám loni také podařilo přivézt.

Určitě to znáte, máte chuť si koupit nějakou méně obvyklou zbraň a obvykle Vám ukáží v obchodě katalog nebo webové stránky výrobce. My to chceme dělat jinak. Do těchto zbraní jsme nainvestovali nemalé prostředky a nakoupili je na sklad. Jezdíme s nimi střílet a závodit a díky jejich kvalitě stáváme na stupních vítězů. Zbraně Liberec nabízejí v současné době nejširší nabídku taktických a sportovních pušek nejvyšší kategorie v Čechách. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Děkuji za pozornost. Aleš Chudoba.