2016-06-25 O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ - Doupov výsledky 1. kolo

2016-06-25 O POHÁR ODSTŘELOVAČE KVV PLZEŇ - Doupov výsledky 1. kolo

Ahoj kamarádi střelci,

vstoupili jsme do 4. ročníku závodu O pohár odstřelovače KVV Plzeň. Opět poděkuji KVV Plzeň a všem příslušníkům AČR, kteří nám umožnili na Plešivec přijet a zastřílet si. Další velké díky patří KVZ Tachov B v čele s Jurajem Gomolákem. Bez nich by se také závod jednoduše nekonal. Vám závodníkům děkuji za účast, a drtivá většina z Vás vydržela až do samotného konce. Bez Vás by totiž celé to snažení a blbnutí nemělo význam. Doufám, že i Vám se závod líbil.

K závodu:
Tentokrát to skutečně nebyla sranda jak pro pořadatele, tak pro závodníky. Já jsem doma zapomněl terče na 100 a 300 m. Na stovku jsme vytiskli nouzový terč. Figura měla cca poloviční velikost, než terč v propozicích. Střílet to vkleče, žádná sranda. Na třístovku jsme si od vojáků půjčili klasické zelené terče. Na začátku to vypadalo, že to bude snadná disciplína. Přes miráž nebyly zásahy na terči vidět, takže zas tak lehké to také nebylo. Aby toho nebylo málo, nedorazila firma zajišťující občerstvení. Museli jsme tedy sehnat proviant a pití náhradní. Tím to nekončilo. Když jsme začali střílet padačky, zlobil 2. terč zleva na vzdálenosti 200 m. Ani po šesti vypálených ranách si nedal říci. Nicméně i tato závada byla odstraněna a závod pokračoval. Tentokrát se nám vše protahovalo, personálu jsme měli také méně než jindy.

Střílení skutečně nebylo lehké. Teplota ve stínu byla pře 30°C. Ti, kteří používají našlapané střelivo jako já, se nestačili divit. Miráž byla strašná, i na 150 m nebyly zásahy v černém vždy vidět. O dalších vzdálenostech není potřeba hovořit, tam už byly pozorováky zbytečné. Vítr tradičně proměnlivý. Přes všechny problémy jsme měli vlastně velké štěstí. Polovina Čech ten den zažila velké lijáky, my jsme to přežili s pár kapkami. Pak, že je na Plešivci ošklivě.

1. místo - Pavel Holub s nástřelem 420,04 bodů
2. místo - Aleš Chudoba s nástřelem 399,41 bodů
3. místo - Radek Solař s nástřelem 385,32 bodů

Tento závod byl dle mého názoru velmi obtížný. Většinu zásahů nešlo pozorovat, hlavní roli hrála intuice a zkušenost střelců. Trošku se to přibližovalo realitě. Z hlediska průběhu se jednalo o závod kostrbatý. Byly tu nedostatky ze strany organizátorů i účastníků. Nemůže být každý den posvícení.

Na závěr bych chtěl říci. Zbraně Liberec jsou spolupořadateli 7 závodů ročně v Čechách. Ze startovného nemáme ani korunu. Všechny tyto závody pořádáme bez jakéhokoliv profitu (možná je to pro nás reklama, otázka, zda dobrá). Tyto závody jsme vymysleli pro Vás a samozřejmě i pro nás samotné, abychom si mohli zastřílet a potkat se s kamarády. Proč to píši. Pomalu mě začínají unavovat připomínky o nedokonalém občerstvení, o tom, zda je něco v propozicích napsáno nebo ne, jestli něco trvá dlouho nebo ne. Já si vážím Vaší účasti a vzkazuji touto cestou remcalům:"Každý z Vás může vymyslet a organizovat soutěž také. Zkuste to a uvidíte, že není vše tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá.

Tak já doufám, že jsem Vás nenudil. Ještě chci poděkovat všemu personálu, který se tentokrát skutečně nadřel a Vám závodníkům, kterým i přes šílené vedro a těžké podmínky nezmizel úsměv z tváře. Budeme se na Vás těšit 17.9. na 2. kole tohoto závodu.

U nás bohužel naleznete pod textem pouze celkovou výsledkovou listinu. Výsledky jednotlivých kategorií na stránkách http://www.strelnicetachov.cz/

Na těchto stránkách probíhá registrace na další kolo, které se bude konat 17.9.2016. Registrace se uzavírá 30.7.2016. Budeme se těšit na Vaši účast.

Za team Zbraně Liberec - Aleš Chudoba