Dellinger, zavírací steakový nůž SOK SHARK VG-10 DAMASCUS CARBON
3 000.00 Kč
- Už se Vám stalo, že jste navštívili restauraci a měli jste problém nakrájet jídlo tupým nožem ? Řešením je osobní steakový nůž SOK Shark Damascus. Tento zavírací nůž je diskrétně uložen v koženém po... více informací
Výrobce: DELLINGER
DPH: 21%
- Je lehký a přitom ostrý jako břitva. Vaše dilema s tupými noži při stolování může být vyřešeno. Design osobního steakového nože SOK Shark Damascus vychází z původního zavíracího kapesního nože japonského stylu. Stejně jako originál se snadno otevírá pomocí tenké elegantní páčky, ale bez pružinové asistence. Na rozdíl od originálu je tento nůž vybaven bezpečnou pojistkou liner-lock, která zajišťuje to, že se čepel během používání nezavře.
- Kvalitní čepel je vyrobena z japonské damaškové oceli VG-10 s krásnou povrchovou úpravou. Tomuto elegantnímu vlnkovanému vzoru se v Japonsku říká Sumi-Nagashi. Osobní steakový nůž SOK Shark Damascus je broušen pod úhlem 16° z každé strany a je ostrý jako břitva.
- Tím usnadňuje krájení potravin a pomáhá zpříjemnit stolování. Když se zařízne, nebo zapíchne do masa - poskytne Vám perfektně čisté, rovné plátky a tím zajistí, že všechna šťáva a chuť zůstává uvnitř každého kousku.
- Vše je podtrženo nadčasovou střenkou z karbonových vláken, která je nejen krásná, ale i velmi příjemná pro držení v ruce. Pro snadné skladování se nůž složí do koženého pouzdra.
Hlavní výhody:
- Čepel z damaškové oceli VG-10
- Rukojeť z karbonových vláken
- Vhodné i pro tužší maso
- Ruční výroba z japonské oceli
- Vyjímečně dlouhá životnost a ostrost
- Jedinečné zpracování
- Kvalitní materiály
- Určeno pro milovníky steaků a grilovaného masa
- Kožené pouzdro z hovězí kůže
Jak se o nůž starat a naopak co s ním nedělat ...
- Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
- Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
- Chraňte nůž před pádem nebo nárazem.
- Čištění loveckého nože: Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skrvny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.
- Ostření nože: pro ostří nože z oceli VG-10 doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.
Na objednávku jsme schopni zajistit i ostatní výrobky z produkce tohoto výrobce. O dostupnosti a aktuální ceně konkrétního modelu nás prosím kontaktujte na tel. 603 276 071.